Om oss

Jössefiskarna är en ideell förening som startade 1976. Klubben har ca 75 medlemmar. En del sysslar uteslutande med tävlingsverksamhet medan andra hellre vill fiska på egen hand.

Föreningen har ett stort antal medlemmar som är intresserade av tävlingar. Av naturliga skäl utgör därmed tävlingsfiske en stor del av föreningens verksamhet. Serietävlingar ordnas såväl vinter som sommartid och gemensamma tävlingar finns också genom samarbete med övriga värmländska fiskeklubbar. Klubben har under årens lopp haft medlemmar som kvalificerat sig till SM i mete och pimpel och där deltagit med framgångsrikt resultat. Det finns t ex juniorer som vunnit SM i både pimpel och mete.

Klubbens medlemmar medverkar ibland på skolornas friluftsdagar när fiske finns med som aktivitet. Skolan har möjlighet att få utrustning till deltagare genom Sportfiskarnas projekt Klassdraget om ansökan görs tillsammans med klubben.

Till årligen återkommande arrangemang hör pimpelfiske en dag i sportlovsveckan för alla intresserade ungdomar.

Hos ”Arvika Fiskecenter” på Storgatan i Arvika disponerar klubben en anslagstavla med klubbinformation och aktuella fisketävlingar.

Medlemskap

Föreningen är öppen för alla och medlem blir du genom att betala en blygsam medlemsavgift som år 2020 är 200 kr för seniorer, 300 kr för familj och 50 kr för juniorer till och med 19 års ålder. Vill du bli medlem kontaktar du någon i styrelsen som säljer medlemskort eller betalar in 200/300 alt 50 kr på klubbens bankgirokonto 5723-8917 så skickar vi medlemskort till dig. För att delta i DM och SM tävlingar måste du även vara medlem i Sportfiskarna. Kontakta Sportfiskarna 08-7044480 om du är intresserad.